Velkommen til Brukonferansen 2015

Av Børre Stensvold

For 34 gang er det en glede å ønske velkommen til årets brukonferanse mandag 9. og tirsdag 10. november, Thon Vika Atrium konferansesenter i Oslo.
Dette er en møteplass om bruer, som i tillegg til faglig påfyll også gir deg mulighet å treffe andre «brufolk» bygge ut ditt brufaglige kontaktnett og sosialt samvær.

Også i år er det et variert program som bør være av interesse for de fleste bruvenner, både for arkitekter, de prosjekterende samt de bygger og ikke minst forvalter små og store konstruksjoner.

Foto: T Engineering Intl SA, Switzerland

Foto: T Engineering Intl SA, Switzerland

Første dag kaster statssekretær John-Ragnar Aarset i Samferdselsdepartementet glans over forsamlingen med sin åpning. Det skjer mye spennende i de regjerende politiske miljøer, så kanskje vi får en innblikk i pågående reformer i transportsektoren?
Etterpå går turen videre til to store spektakulære internasjonale infrastrukturprosjekter, nemlig Bosphorus bridge, Roskilde Fjord Link samt ei spennende gangbru, the «Merchant Square Footbridge» i London.

Så settes fokus på det store de store fjordkrysningene og ambisjonen om en ferjefri E39. Her vil både prosjektorganisering og status i arbeidet med de ulike løsningene presenteres. Også det som skjedde sist vinter på E18 i Vestfold, Skjeggestadbruene, vil bli belyst, sammen med utførte og planlagte arbeider. Og hva reklamemann, idrettsleder og forfatter Ingebrigt Steen Jensen kan lære oss brufolk; – ja det må bare oppleves live.

Foto: Børre Stensvold

Foto: Børre Stensvold

Andre dag startes med litt FoU, nemlig energiproduserende bruer, før det fokusere på betongutfordringer i vårt største pågående prosjekt, Hålogalandsbrua. Så forsetter det med utmattingsproblematikk på jernbanebruer, lyssetting av bruer, rehabilitering av store betongbruer og ny skråstagbru på E6, Harpe bru. Også for Oslofjordforbindelsen(e) får vi en statusoppdatering. Det blir også sett fokus på restbæreevne/konstruktive aspekter for bruer med skader, vår nye vegnormal N400 Bruprosjektering, inkludert arbeidet med brudetaljer. Og selvsagt vil Statens vegvesen presentere hva skjer i regionene i den faste posten «Norge rundt»

Ill.: Statens vegvesen, ViaNova

Ill.: Statens vegvesen, ViaNova

Kommunikasjon mellom aktører i alle faser er viktig; – helt fra konseptet vurderes til ei bru fases ut. Nettverksbygging, presentasjoner, diskusjoner er erfaringsoverføring i praksis. Gjennom et nært samspill mellom Statens vegvesen som stor og langsiktig infrastruktureier og samarbeidspartnere som universiteter, høyskoler, arkitekter, rådgivende ingeniørfirmaer og entreprenører. Den årlige brukonferansen har et tverrfaglig perspektiv, men også en mbisjon om å løfte blikket utover våre landegrenser. Å få til litt godstemning gjennom å koste på oss et faglig «skråblikk» og sosialt samvær etterpå – viktige elementer. Alt dette bidrar til å utvikle samarbeidsklimaet. Dette fortjener brumiljøet og kanskje gir det et lite bidrag til at bruene kan stå i sin tiltenkte levetid; – 100 år. Spesielt med tanke på de ekstreme fjordkrysningene på E39. Hvor det norske brumiljøet, i samarbeid med offshorenæringen, har ambisjoner om å lede an i den omfattende teknologiutviklingen som må til.

Meld deg innen 29. oktober på: Brukonferansen 2015

Velkommen !

Dette innlegget ble publisert i Bru og brubygging, Fagblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s