GODE RESULTATER FOR MINDRE PENGER.

Av Marit Brandtsegg

Visste du at vi har et nordisk  forskningssamarbeid innenfor vegsektoren?Vegadministrasjonene i Danmark, Sverige, Finland, Island Færøyene og Norge samarbeider om forskning, demonstrasjon og utvikling. Formålet med samarbeidet er å initiere, finansiere og gjennomføre FoU-prosjekter som bidrar til innovasjoner og forbedringer i veg- og trafikksystemet i de nordiske landene.

NordFoU har ikke egne midler. Prosjekter som besluttes gjennomført blir finansiert som et spleiselag av de deltagende landene. Prosjekter kan gjennomføres i NordFoU-regi når to eller flere land ønsker et tema utredet. NordFoU oppleves også som en viktig arena for å dele FOU resultater og for å samordne landenes internasjonale deltagelse.

Her er noen eksempler på prosjekter som gjennomføres i NordFoU-reg

Eksempler på prosjekter som er avsluttet er livssyklusanalyser for broer, sikkerhet i tunnel og standardisering av trafikktelleutstyr (det gir et felles nordisk marked for denne typen utstyr).

Resultater fra forskningsprosjektene publiseres fortløpende på NordFou sine hjemmesider. Implementering skjer i de respektive vegadministrasjoners arbeidspraksis og kvalitetssystemer.

Vår vurdering er at dette er et samarbeid hvor vi får mer ut av de FoU-ressursene vi har enn om vi skulle gjennomført oppgavene alene. Det er bra.

 

Aktuelle linker
www.infravation.net
http://nordfou.org/proposal.html

Dette innlegget ble publisert i FoU. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s