«Flom- og skredvett på vannfast papir»

Av Lene Lundgren Kristensen

Naturfareprosjektet NIFS  har lansert «Felthåndbok ved flom og skred», Håndboka dekker de vanligste hendelsestypene av flom og skred i Norge, og er ment som et hjelpemiddel for våre fagfolk som følger opp flom- og skredhendelser.

 

Samarbeid = Lagarbeid
Motivasjonen for felthåndboka lå i at etatene opplever at vi ofte er involverte i de samme hendelsene, eller i tilgrensende hendelser, men at vi har manglet felles beskrivelser og sjekklister for hvordan vi bør håndtere slike situasjoner. Målet er at vi med denne felthåndboka skal kunne gi fagfolk støtte i beslutningsprosesser i akuttsituasjoner, uavhengig av hvem de representerer, og på denne måten også bidra til mer samordnede fagvurderinger. Felthåndboka dekker både små hendelser med begrensede konsekvenser og store tverretatlige hendelser.
IMG_0606

Hva inneholder felthåndboka?
Boka innledes med noen kapitler om sikkerhetsarbeid, kommunikasjon og fordeling av ansvar og roller. Hoveddelen av boka består av fem fagkapitler som beskriver de ulike hendelsestypene, inndelt etter skred- og flomtype. Hvert enkelt fagkapittel gir leseren informasjon om hva en slik hendelsestype innebærer av forberedelser og vurderinger, og gir råd om hvordan man bør planlegge og gjennomføre en befaring av hendelsen. Hvert enkelt fagkapittel er supplert med maler for risikovurderinger.

Det er også mulig å laste boken ned til nettbrett eller mobiltelefon.

Aktuelle linker
http://www.naturfare.no/ – Publikasjoner
NIFS- Felthåndboka

 

 

 

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i FoU, Skred og ras. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s